Kirjoittaja Aihe: Foorumin säännöt  (Luettu 14118 kertaa)

rekq

  • Heppatyttö
  • Jäsen3
  • 500+
  • ***
  • Viestejä: 684
Foorumin säännöt
« : 17.09.08 - klo:22:54 »
1. Kenelle foorumi on tarkoitettu
Lyhyesti ilmaistuna WTFTM on vertaistukifoorumi transmaskuliinisille ihmisille. Se on tarkoitettu kaikille, jotka on syntymässä luokiteltu tytöiksi tai intersukupuolisiksi ja jotka kokevat, että tämä on heille väärä tai riittämätön määritelmä. Tervetulleita jäseniä ovat siis mm. transgenderit, transsukupuoliset, sukupuolettomat, sekä sukupuoltaan kyseenalaistavat.
WTFTM ei ole foorumi transvestiiteille, maskuliinisille naisille, drag kingeille tai muille naiseksi itsensä identifioiville henkilöille, eikä myöskään foorumilaisten läheisille ja ystäville. (Vaikka olettekin ihania!) Läheisten foorumi löytyy täältä: http://www.translaheiset.net/

Jos olet epävarma siitä, onko WTFTM sinulle oikea paikka, ota yhteyttä ylläpitoon! Emme ole identiteettipoliisi, ja haluamme tehdä riveihimme tilaa mahdollisimman monenlaisille ihmisille.

2. Yksityisyyden suoja
Foorumilla esiinnytään nimimerkillä. Vaikka foorumin jäsenet tuntisivat toisensa internetin ulkopuolella, foorumilla kaikki viittaavat toisiinsa vain nimimerkillä. Mitään tietoa, joka yhdistää foorumin jäsenen todelliseen henkilöön, ei saa levittää. Tästä poikkeuksena jos foorumilainen on itse maininnut esim. etunimensä tai asuinpaikkansa foorumilla, häneen saa foorumilla viitata näillä tiedoilla. Keskustelussa pyritään kuitenkin käyttämään ensisijaisesti nimimerkkejä.
Muiden foorumilaisten tekstejä tai kuvia ei saa kopioida muualle ilman asianomaisen lupaa. Jos käyttäjä huomaa, että hänestä kerrotaan jossain viestissä jotain, mitä hän ei halua foorumilla kertoa, ylläpito muokkaa pyynnöstä kyseiset tiedot viestistä pois. Sääntöjen rikkomisesta seuraa huomautus, toistuvista rikkeistä varoitus ja viimeisenä keinona porttikielto. Outtaamisesta ja henkilöllisyystietojen tai yksityisasioiden levittämisestä foorumin ulkopuolella seuraa aina porttikielto. Toisten käyttäjien yksityisyyttä loukkaavista rikkomuksista seuraavia rangaistuksia harkitaan silti tapauskohtaisesti tilanteen vakavuus huomioon ottaen.

3. Deaktivointi
Jos käyttäjä ei ole foorumilla aktiivinen (kirjoita yhtäkään viestiä) kahteen kuukauteen, hänen tunnuksensa jäädytetään. Samalla hänen jäsenoikeutensa nollataan. Tunnuksen saa pyytämällä takaisin aktiiviseksi jolloin jäsenryhmäksi merkitään Jäsen2. Mikäli käyttäjä on ennen deaktivointia kuulunut johonkin toiseen jäsenryhmään, hänen tulee aktivointipyynnön yhteydessä esittää uudelleen perusteltu jäsenryhmätoiveensa. Tällä pyritään ylläpitämään foorumin hyvää henkeä ja luottamusta, kun mukana ei ole tuntemattomia "roikkujia".

4. Nyrkkeilykehä
Nyrkkeilykehä on alue, jossa vallitsevat eri säännöt kuin muualla foorumilla. Yleisesti WTFTM:n politiikkana on, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Jos keskustelu kuitenkin kuumenee ja käyttäjien välinen kinaaminen, nillittäminen, tunteiden tuulettaminen ja vapaapaini on paikallaan, Nyrkkeilykehä on siihen oikea paikka. Nyrkkeilykehässä vallitsee ainoastaan muutama sääntö.
a) Yksityisyyden suoja -sääntö pätee täälläkin.
b) Suomen laki. Uhkailu, rasismi ja muu täysin asiaton toiminta johtaa banniin niin Nyrkkeilykehässä kuin muuallakin foorumilla.
c) Maassa makaavan potkiminen. Jos joku mutapainiin osallistunut ilmoittaa poistuvansa keskustelusta ja jättävänsä asian sikseen, häneen kohdistuvien hyökkäyksienkin on välittömästi loputtava. Myös siinä tapauksessa, että henkilö on ilmoittanut poistumisestaan provosoivaan ja ilkeään tapaan.
d) Tällä osastolla moderaattorit saavat toimia nopeasti, mielivaltaisesti ja ilman ennakkovaroitusta, jos meno uhkaa riistäytyä käsistä. Kuitenkin jos joku moderaattoreista on päättänyt heittäytyä Nyrkkeilykehässä mutapainiin rivijäsenen kanssa, hän menettää oikeuden moderoida tätä keskustelua, ja on muiden moderaattorien vallan alla samoin kuin rivijäsenetkin. Tästä poikkeuksena sääntöjen a) ja b) rikkominen, jotka vaativat välittömiä toimenpiteitä keneltä tahansa moderaattorilta.

5. Muutokset
Ylläpito pidättää itselleen oikeuden muuttaa sääntöjä tarvittaessa. Mahdollisia muutoksia suunniteltaessa otetaan huomioon käyttäjien julkisesti esittämät toiveet, ja moderaattoriryhmän hyväksymistä muutoksista tiedotetaan foorumilla joko etukäteen tai (muutoksen ollessa kiireellinen) välittömästi muutoksen astuttua voimaan.

6. Mainostus
Foorumilla saa mainostaa asiaankuuluvissa ketjuissa. Nettiyhteisöjen ja sivujen mainokset kuuluvat linkit-osioon. Keskustelua häiritsevään mainontaan puututaan.
« Viimeksi muokattu: 21.05.11 - klo:11:18 kirjoittanut rekq »
En olisi löytänyt tällaista paikkaa,
ellen olisi eksynyt tieltä.
-Ryōkan