Kirjoittaja Aihe: Hallintomuoto  (Luettu 8979 kertaa)

Peikko

  • Prometheus
  • 100+
  • *****
  • Viestejä: 426
Hallintomuoto
« : 17.09.08 - klo:22:09 »
Hallintomuoto

1. Henkilökunta

Palstan admin hoitaa vain tekniset asiat. Sisällön valvonnasta huolehtii suurimmalla osalla foorumia viiden yleismoderaattorin ryhmä, johon kuuluu calico, Harakka, Peikko, Shahor ja Sonnet. Verrattain suuren tiimin tarkoituksena on varmistaa vallan jakautuminen tasaisesti ja se, että valvojiin on helppo saada yhteys koska tahansa. Yhden valvojan luopuessa tehtävistään esim. muiden kiireiden vuoksi voidaan pyytää jotakuta toista käyttäjää astumaan hänen tilalleen. Moderaattorit ovat keskenään tasavertaisia ja pyrkivät tekemään kaikki suuremmat päätökset yhdessä.

Poikkeuksena tästä on Genitaalileikkaukset-osio, jonne ei ole edes lukuoikeuksia niillä moderaattoreilla, joita aihe ei koske. Aluevalvojat Tonttu ja Jamesy hoitavat kaiken moderoinnin tällä osiolla.

2. Ketjujen siirtely

Ylläpito voi siirtää ketjun sopivampaan osioon ja yhdistellä/jakaa ketjuja tarpeen mukaan. Nahistelut voidaan siirtää Nyrkkeilykehä-osioon, elleivät ne ole selkeästi ristiriidassa foorumin sääntöjen kanssa.

3. Sisällön muokkaus

Ylläpito pyrkii kajoamaan käyttäjien viesteihin mahdollisimman vähän. Mikäli epätoivottavaa tekstiä esiintyy, ensisijaisesti kirjoittajaa kehotetaan välttämään samaa vastaisuudessa. Jos teksti on jostain syystä täysin välttämätöntä poistaa kokonaan näkyviltä, pyydetään kirjoittajaa muokkaamaan viestiään. Ylläpito suorittaa muokkauksen, jos käyttäjä ei sitä itse tee tai jos teksti on esim. turvallisuussyistä poistettava välittömästi.

4. Moderaattori käyttäjänä

Moderaattorin tulee käyttäytyä foorumilla esimerkillisesti. Valta-asema ei suinkaan oikeuta laistamaan säännöistä tai hyvistä tavoista, vaan nimenomaan velvoittaa noudattamaan niitä ja ylläpitämään niitä omalla käytöksellään. Moderaattori voi osallistua asialliseen väittelyyn omilla mielipiteillään, joita voi vastustaa samoin kuin kenen tahansa muunkin. Kun moderaattorilla on kesken ketjun jotain hallinnollista ilmoitettavaa valvojan ominaisuudessa, hänen tulee laittaa viestin alkuun selvä maininta tästä.

5. Yhteydenotto

Tekniset ongelmat: yksityisviesti Adminille tai sähköpostitse admin@wtftm.org
Genitaalileikkaukset-osion valvonta: yksityisviesti Tontulle tai Jamesylle
Kaikki muu valvonta: yksityisviesti kenelle tahansa yleismoderaattorille tai sähköposti yhteiseen osoitteeseen moderaattori@wtftm.org (asian hoitaa nopein satunnainen mode)
« Viimeksi muokattu: 07.12.17 - klo:11:39 kirjoittanut Peikko »