Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Julkiset tiedotteet / Teknisessä ongelmatilanteessa toimiminen
« Uusin viesti kirjoittanut Admin 18.09.08 - klo:11:12 »
Teknisten ongelmien sattuessa voi ottaa yhteyden suoraan adminiin meilaamalla osoitteeseen admin@wtftm.org. Rekisteröityneet voivat vaihtoehtoisesti laittaa yksityisviestin.
2
Julkiset tiedotteet / Foorumin säännöt
« Uusin viesti kirjoittanut rekq 17.09.08 - klo:22:54 »
1. Kenelle foorumi on tarkoitettu
Lyhyesti ilmaistuna WTFTM on vertaistukifoorumi transmaskuliinisille ihmisille. Se on tarkoitettu kaikille, jotka on syntymässä luokiteltu tytöiksi tai intersukupuolisiksi ja jotka kokevat, että tämä on heille väärä tai riittämätön määritelmä. Tervetulleita jäseniä ovat siis mm. transgenderit, transsukupuoliset, sukupuolettomat, sekä sukupuoltaan kyseenalaistavat.
WTFTM ei ole foorumi transvestiiteille, maskuliinisille naisille, drag kingeille tai muille naiseksi itsensä identifioiville henkilöille, eikä myöskään foorumilaisten läheisille ja ystäville. (Vaikka olettekin ihania!) Läheisten foorumi löytyy täältä: http://www.translaheiset.net/

Jos olet epävarma siitä, onko WTFTM sinulle oikea paikka, ota yhteyttä ylläpitoon! Emme ole identiteettipoliisi, ja haluamme tehdä riveihimme tilaa mahdollisimman monenlaisille ihmisille.

2. Yksityisyyden suoja
Foorumilla esiinnytään nimimerkillä. Vaikka foorumin jäsenet tuntisivat toisensa internetin ulkopuolella, foorumilla kaikki viittaavat toisiinsa vain nimimerkillä. Mitään tietoa, joka yhdistää foorumin jäsenen todelliseen henkilöön, ei saa levittää. Tästä poikkeuksena jos foorumilainen on itse maininnut esim. etunimensä tai asuinpaikkansa foorumilla, häneen saa foorumilla viitata näillä tiedoilla. Keskustelussa pyritään kuitenkin käyttämään ensisijaisesti nimimerkkejä.
Muiden foorumilaisten tekstejä tai kuvia ei saa kopioida muualle ilman asianomaisen lupaa. Jos käyttäjä huomaa, että hänestä kerrotaan jossain viestissä jotain, mitä hän ei halua foorumilla kertoa, ylläpito muokkaa pyynnöstä kyseiset tiedot viestistä pois. Sääntöjen rikkomisesta seuraa huomautus, toistuvista rikkeistä varoitus ja viimeisenä keinona porttikielto. Outtaamisesta ja henkilöllisyystietojen tai yksityisasioiden levittämisestä foorumin ulkopuolella seuraa aina porttikielto. Toisten käyttäjien yksityisyyttä loukkaavista rikkomuksista seuraavia rangaistuksia harkitaan silti tapauskohtaisesti tilanteen vakavuus huomioon ottaen.

3. Deaktivointi
Jos käyttäjä ei ole foorumilla aktiivinen (kirjoita yhtäkään viestiä) kahteen kuukauteen, hänen tunnuksensa jäädytetään. Samalla hänen jäsenoikeutensa nollataan. Tunnuksen saa pyytämällä takaisin aktiiviseksi jolloin jäsenryhmäksi merkitään Jäsen2. Mikäli käyttäjä on ennen deaktivointia kuulunut johonkin toiseen jäsenryhmään, hänen tulee aktivointipyynnön yhteydessä esittää uudelleen perusteltu jäsenryhmätoiveensa. Tällä pyritään ylläpitämään foorumin hyvää henkeä ja luottamusta, kun mukana ei ole tuntemattomia "roikkujia".

4. Nyrkkeilykehä
Nyrkkeilykehä on alue, jossa vallitsevat eri säännöt kuin muualla foorumilla. Yleisesti WTFTM:n politiikkana on, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Jos keskustelu kuitenkin kuumenee ja käyttäjien välinen kinaaminen, nillittäminen, tunteiden tuulettaminen ja vapaapaini on paikallaan, Nyrkkeilykehä on siihen oikea paikka. Nyrkkeilykehässä vallitsee ainoastaan muutama sääntö.
a) Yksityisyyden suoja -sääntö pätee täälläkin.
b) Suomen laki. Uhkailu, rasismi ja muu täysin asiaton toiminta johtaa banniin niin Nyrkkeilykehässä kuin muuallakin foorumilla.
c) Maassa makaavan potkiminen. Jos joku mutapainiin osallistunut ilmoittaa poistuvansa keskustelusta ja jättävänsä asian sikseen, häneen kohdistuvien hyökkäyksienkin on välittömästi loputtava. Myös siinä tapauksessa, että henkilö on ilmoittanut poistumisestaan provosoivaan ja ilkeään tapaan.
d) Tällä osastolla moderaattorit saavat toimia nopeasti, mielivaltaisesti ja ilman ennakkovaroitusta, jos meno uhkaa riistäytyä käsistä. Kuitenkin jos joku moderaattoreista on päättänyt heittäytyä Nyrkkeilykehässä mutapainiin rivijäsenen kanssa, hän menettää oikeuden moderoida tätä keskustelua, ja on muiden moderaattorien vallan alla samoin kuin rivijäsenetkin. Tästä poikkeuksena sääntöjen a) ja b) rikkominen, jotka vaativat välittömiä toimenpiteitä keneltä tahansa moderaattorilta.

5. Muutokset
Ylläpito pidättää itselleen oikeuden muuttaa sääntöjä tarvittaessa. Mahdollisia muutoksia suunniteltaessa otetaan huomioon käyttäjien julkisesti esittämät toiveet, ja moderaattoriryhmän hyväksymistä muutoksista tiedotetaan foorumilla joko etukäteen tai (muutoksen ollessa kiireellinen) välittömästi muutoksen astuttua voimaan.

6. Mainostus
Foorumilla saa mainostaa asiaankuuluvissa ketjuissa. Nettiyhteisöjen ja sivujen mainokset kuuluvat linkit-osioon. Keskustelua häiritsevään mainontaan puututaan.
3
Julkiset tiedotteet / Jäsenryhmät
« Uusin viesti kirjoittanut Peikko 17.09.08 - klo:22:28 »
Oikeudet ovat kumulatiivisia siten, että jokaisen käyttäjäryhmän oikeuksiin lisätään kaikkien aiempien tasojen oikeudet.

Vierailija: käyttäjä, joka ei ole rekisteröitynyt ja kirjautunut sisään.
+ lukuoikeudet Julkiset tiedotteet -osioon

Jäsen: käyttäjä, joka on rekisteröitynyt, mutta jota ei ole vielä hyväksytty.
+ luku- ja kirjoitusoikeudet Esittelyt-osioon (esittäydyttävä 2 viikon kuluessa)

Jäsen2: käyttäjä, joka on esittäytynyt ja tullut hyväksytyksi.
+ luku- ja kirjoitusoikeudet kaikkialle paitsi rintakehä-, sterilointi- ja genitaalikirurgiaosioihin (tiedoteosioihin vain lukuoikeudet).
+ oikeus liittää kuvia viesteihin

Jäsen3: käyttäjä, joka on menossa rintakehäkirurgiaan tai jo käynyt siinä. Koskee pääasiassa jonkin F64.x-diagnoosin saaneita käyttäjiä. Oikeudet pyydettävä yleismoderaattoreilta.
+ luku- ja kirjoitusoikeudet Rintakehäleikkaukset-osioon

Jäsen4: käyttäjä, joka on menossa kirurgiseen sterilointiin tai jo käynyt siinä. Koskee pääasiassa mastektomiassa käyneitä käyttäjiä. Oikeudet pyydettävä yleismoderaattoreilta.
+ luku- ja kirjoitusoikeudet Steriloinnit-osioon

Jäsen5: käyttäjä, joka on menossa genitaalikirurgiaan tai jo käynyt siinä. Koskee pääasiassa henkilötunnuksensa vaihtaneita ja steriloinnissa käyneitä tai siihen jonottavia käyttäjiä. Oikeudet pyydettävä aluemoderaattoreilta (Tonttu ja Jamesy).
+ luku- ja kirjoitusoikeudet Genitaalileikkaukset-osioon

Jäsenryhmiin liittymisen ehdot on suunniteltu korjausprosessin tavanomaista etenemistä ajatellen. Prosessi voi edetä myös erilaisessa järjestyksessä, joten moderaattorit arvioivat jokaisen oikeuspyynnön tapauskohtaisesti.

Huom! Käyttäjälle eivät edes etusivun listassa näy alueet, joille hänellä ei ole lukuoikeutta.
4
Julkiset tiedotteet / Hallintomuoto
« Uusin viesti kirjoittanut Peikko 17.09.08 - klo:22:09 »
Hallintomuoto

1. Henkilökunta

Palstan admin hoitaa vain tekniset asiat. Sisällön valvonnasta huolehtii suurimmalla osalla foorumia viiden yleismoderaattorin ryhmä, johon kuuluu calico, Harakka, Peikko, Shahor ja Sonnet. Verrattain suuren tiimin tarkoituksena on varmistaa vallan jakautuminen tasaisesti ja se, että valvojiin on helppo saada yhteys koska tahansa. Yhden valvojan luopuessa tehtävistään esim. muiden kiireiden vuoksi voidaan pyytää jotakuta toista käyttäjää astumaan hänen tilalleen. Moderaattorit ovat keskenään tasavertaisia ja pyrkivät tekemään kaikki suuremmat päätökset yhdessä.

Poikkeuksena tästä on Genitaalileikkaukset-osio, jonne ei ole edes lukuoikeuksia niillä moderaattoreilla, joita aihe ei koske. Aluevalvojat Tonttu ja Jamesy hoitavat kaiken moderoinnin tällä osiolla.

2. Ketjujen siirtely

Ylläpito voi siirtää ketjun sopivampaan osioon ja yhdistellä/jakaa ketjuja tarpeen mukaan. Nahistelut voidaan siirtää Nyrkkeilykehä-osioon, elleivät ne ole selkeästi ristiriidassa foorumin sääntöjen kanssa.

3. Sisällön muokkaus

Ylläpito pyrkii kajoamaan käyttäjien viesteihin mahdollisimman vähän. Mikäli epätoivottavaa tekstiä esiintyy, ensisijaisesti kirjoittajaa kehotetaan välttämään samaa vastaisuudessa. Jos teksti on jostain syystä täysin välttämätöntä poistaa kokonaan näkyviltä, pyydetään kirjoittajaa muokkaamaan viestiään. Ylläpito suorittaa muokkauksen, jos käyttäjä ei sitä itse tee tai jos teksti on esim. turvallisuussyistä poistettava välittömästi.

4. Moderaattori käyttäjänä

Moderaattorin tulee käyttäytyä foorumilla esimerkillisesti. Valta-asema ei suinkaan oikeuta laistamaan säännöistä tai hyvistä tavoista, vaan nimenomaan velvoittaa noudattamaan niitä ja ylläpitämään niitä omalla käytöksellään. Moderaattori voi osallistua asialliseen väittelyyn omilla mielipiteillään, joita voi vastustaa samoin kuin kenen tahansa muunkin. Kun moderaattorilla on kesken ketjun jotain hallinnollista ilmoitettavaa valvojan ominaisuudessa, hänen tulee laittaa viestin alkuun selvä maininta tästä.

5. Yhteydenotto

Tekniset ongelmat: yksityisviesti Adminille tai sähköpostitse admin@wtftm.org
Genitaalileikkaukset-osion valvonta: yksityisviesti Tontulle tai Jamesylle
Kaikki muu valvonta: yksityisviesti kenelle tahansa yleismoderaattorille tai sähköposti yhteiseen osoitteeseen moderaattori@wtftm.org (asian hoitaa nopein satunnainen mode)
Sivuja: [1] 2 3 ... 10